Een bijzonder vloerluik in Breda

Een elektrisch vloerluik in ‘De Klokkenberg’

In opdracht van Schonck, Schul & Compagnie hebben we een een bijzonder ontworpen elektrisch vloerluik mogen plaatsen in één van de torens van “De Klokkenberg” in Breda. Een rijksmonument die een uniek onderdeel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis. Om de vloerluik passend te maken hebben we een pacman-model (3/4 rond) aangehouden. Hiermee wordt de open trapdoorgang naar één van de torens volledig afgesloten. De enige manier om de vloerluik te plaatsen was door middel van een grote kraan. Het kostte wat moeite, maar wel met een geweldig een resultaat!

Iets waar we allemaal trots op zijn! Bekijk ook de film (met dank aan Johan Swaneveld).

Wij gaan altijd voor hoogwaardige kwaliteit, in combinatie met een geweldige uitstraling. Een mooi interieur verdient toch een bijpassende toegangsoplossing? Wij vinden van wel!  Met een verborgen vloerluik op maat geniet u optimaal van de ruimte in uw woning. Mag het vloerluik voor u een eyecatcher zijn? Kies dan voor een prachtig glazen vloerluik.

Kenmerken verborgen vloerluik in Utrecht

Al onze vloerluiken hebben een aantel specifieke kenmerken. Daarin is terug te zien dat wij alleen met het beste resultaat genoegen nemen.

Het verborgen vloerluik is gemakkelijk elektrisch te openen en te sluiten. Voor deze techniek hebben we speciaal een geluidsarme motor geselecteerd. Deze motor kan afhankelijk van de afmetingen zowel aan de korte als de lange kant van het luik geplaatst worden. Bedienen kan via een wandschakelaar of afstandbediening.

Wij hebben met onze verborgen vloerluiken een oplossing ontwikkeld om open kelders op een mooie en veilige manier toegankelijk te maken. Het vloerluik is beloopbaar en geheel verzonken in de vloer, zonder uitstekende delen. Het openen en sluiten kan om voor de veiligheid alleen via een wandschakelaar. Wanneer de stroom in uw woning uitvalt, kan het luik uiteraard ook geopend worden.

Een verborgen vloerluik is een toegangsoplossing zonder ruimteverlies, die ten opzichte van een glazen vloerluik minder opvalt. Vaak wordt ervoor gekozen om het luik van deels van veiligheidsglas te maken. Een afwerking met hout of tegelwerk is echter ook mogelijk. Hierbij is het luik als het ware nog meer ‘verborgen’. Wij maken onze vloerluiken af met een prachtig omlijsting. RVS is hiervoor het meest gebruikte materiaal.

Onze vloerluiken zijn altijd 100% maatwerk. Niet alleen onze klanten hebben vaak specifieke wensen voor hun vloerluik. Ook door de uiteenlopende afmetingen van de ruimte en de kelder eronder is er een oplossing op maat nodig.